Aluminia af E.W. Flensborg


Wow – 2 gange dobbelt wov, – det er da noget af en bog (2 bøger). Efter dem er der jo simpelthen ikke noget at sige. Der er alt – historie – formnumre – designere. Jeg vil næsten vove den påstand, at er der mere at sige om fabrikken eller produktionen, kan det ikke være noget af betydning. Illustrationer i mængder af unika og emner der aldrig ses i handelen, fortegnelse over stel og produktionsnumre. Bind 2 er faktisk kun en sådan, men alt i alt godt 800 sider spækket med informationer.
Jeg skal til at tage foto fra bogen, – men helt ærligt så ved jeg ikke hvor jeg skal ende og begynde – der er bare SÅ mange emner i fornem kvalitet. Jeg fatter ikke hvordan det har været muligt at fotografere et så omfattende materiale, men det stopper slet ikke der, alt er velbeskrevet og veldokumenteret.

Aluminia er en fornem repræsentant for en epoke der er markant i Dansk designhistorie.
Mit ønske er at nutidige designere ville kunne se det historiske tidsudtryk i Aluminia’s produktion og overføre den tidløshed til vores tid og fremtiden, for det unikke i produktionen er uomtvisteligt og skabt til fremtidig storhed. Jeg er faktisk løbet tør for ord – KØB DEN – lån den – eller om muligt stjæl den (lever den tilbage igen)!

One thought on “Aluminia af E.W. Flensborg

  1. Hej!
    Nu du har den bog – kan du så hjælpe mig med at finde kunstneren på en bestemt vase?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.