Sølv og pudsning

Sølv – det skal jo da desværre pudses.

Hvordan er det nu så lige man gør? Min egen opskrift er faktisk ret simpel. Jeg har flere ting jeg plejer at gøre, alt efter hvad det drejer sig om. Med stor fare for at gentage mig selv, så prøver jeg først med midlet Bistro. Emnet skylles i varmt vand, Bistro påføres og får lov til at sidde  i 5- 10 minutter, derefter skylles med vand og poleres efter med en blød klud. Kan det ikke gøre det, bruger jeg midlet Autosol som dog har en lidt kraftig polerende virkning, så forsigtighed tilrådes. Det kan dog fortrinsvis bruges til emner der ikke har mange ’krummelyrer’, så bliver det svært at få midlet væk.
Jeg blev så lidt i tvivl og tænkte, jeg ville jo ikke skrive noget sludder: Kender jeg ikke en person der ved lidt om det, som jeg kan spørge – og det gør jeg jo rent faktisk.
Jeg ringer til Børge, som jeg jo ved har handlet med sølv i rigtig mange år. Hvis der er nogen der har et godt råd – så må det være her!
Her er de vises sten: Er det små emner – sulfo og ligge i blød natten over – derefter tandbørste og omhu. Det meste sølv tager patina af fedt, det bliver fjernet af sulfo. Her taler vi så om smykker og mindre objekter.
Kræver det en større indsats, så er det Autosol – med forsigtighed.
Børge kendte så ikke Bistro – men indvilliget i at prøve det. Hvis han siger god for det, så er det absolut et blåt stempel som ikke kan underkendes.
Opsummering: Prøv med sulfo hvis det er små emner. Ellers kan Bistro gøre det og er det slemt så prøv Autosol.
Lige nogle foto af en ret genstridig frugtskål – kun med Bistro. Min dovenskab og mangel på ihærdighed – prøv det, – skal der skrappere midler til, så gør det med forsigtighed. Er det bestik der er blevet lidt træt – er der en pudse klud fra Sterling der kan bruges til opfriskning, men ikke til svære ting.