Antik & Second Hand i Vestsjælland

Nordisk Antik og Design
Grevinge Antik og Kunsthandel • Overgange – en glemt kunstart
  Overgange er som helhed betragtet et undervurderet fænomen.   Overgange er ifølge Den Danske Ordbog: (gradvis) forandring eller udvikling fra noget til noget andet; (gradvist) skift fra en tilstand til en anden. Vi fokuserer oftest på før eller efter overgange, men selve overgangens funktion er at bære videre, at befordre et skift. Overgange er ofte behæftet […]

Stentøj – og Jack Hollænders krage

Stentøj er en lidt underkendt kunstart.

 

Der er lavet mange smukke og måske lidt mere ukendte stentøjs figurer fra B&G. Der er et farvespil og en figurlig frihed til fortolkning, der ikke findes i de “normale/almindelige” figurer, hverken fra B&G eller Kgl. porcelæn. Det kunne godt blive  samlerobjekter, da måske specielt den nyere generation ikke er overvældende facineret af de blå/hvide “almindeligheder”, som indrømmet – ser lidt vel ens ud. Der er jo den ting ved figurer at deres “værdi” ofte er knyttet til en hændelse og ikke kun består af det beløb der er ofret på sagen. De fleste figurer, enten det så er porcelæn, keramik. bronce eller andet materiale er erhvervet i en sammenhæng der også bringer minder frem. Det kan være en mærkedag, gave fra en god ven eller blot en pludselig indskydelse under gunstige omstændigheder.

Det sker af og til, at man møder et menneske for første gang og efter kort tids samvær oplever en eller anden udefinerbar samhørighed, hinsides ord. Der er et væsentligt punkt i vores kompleksitet hvor der opstår en mere eller mindre occult form for ressonans, vel egentlig nok med en østerlandsk term, “væren”. Det kan ikke engang beskrives som en gensidig åbenhed og tillid – mangler faktisk ord da det ligesom erkendelse, er noget helt personligt oplevet. Et element i oplevelsen er bestemt en form for spirituel hjertlighed, som rækker langt ud over det egenkærlige. Spirituel er efterhånden et lidt forslidt ord, men lige i Jack’s tilfælde er det rammende i sin mest oprigtige betydning, i den gode ikke-selvpromoverende men næstekærlige betydning.
Her et lille indlæg om sagen fra www.kanaljens.dk
Stentøj

 

3 comments to Stentøj – og Jack Hollænders krage

 • Tommy

  Hvor skriver du bare dejligt. Jeg er sikker på at du har forfattet flere af bloggene på denne side, synes jeg kan genkende din skrivemåde.
  Har du stadig butik eller står du rundt omkring på messerne? Kunne godt tænke mig at tale med dig.

  Med venlig hilsen

  Tommy Andersen

  • admin

   Hej Tommy. Jamen tak for rosen – det er kun mig der skriver bloggen – så ja. Jeg har ikke haft butik i 10 år og jeg handler ikke med effekter mere, men skriver og laver foto/video på ca. 10 blogs +lidt for andre antikvitetshandlere.

 • Tommy

  Nå okay, den havde jeg så ikke lige fanget 🙂
  Men tak for læsning, det er altid rart at læse om de skønne gamle ting når det samtidig er skrevet interessant og godt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>