Zippo – ikon for sund fornuft.


Jeg har tidligere skrevet lidt om Zippo lightere, men da jeg lige har erfaret der er en skandinavisk samlerklub for zippo lightere, skal den da selvfølgelig også med. Z-klub er en samlerklub stiftet i 2003, men tilsyneladende  meget aktiv med et stort netværk af samlere. Fra siden kan jeg fremhæve historien om Zippo som ikke kan andet end at fascinere mig en lille smule som gammel handelsmand. At man idag kan købe en ting med evighedsgaranti syntes jeg er genialt og i sig selv borger det jo for kvaliteten. På hjemmesiden er der et foto af en lighter der i fordums tid er blevet repareret af Zippo, hvor man fra fabrikkens side oven i købet siger TAK for at have fået lov til at reparere lighteren. Så kan jeg jo umuligt andet, end at konstatere at det er den rigtige måde at drive forretning på – hvor kunne El-giganten, Lars Larsen og lignende dog lære af den service som efter min mening burde være naturlig i et seriøst firma. Har engang hørt udtalelsen: “Kunden har altid ret”, men den er da vist blevet forældet. Jeg har aldrig rigtig forstået at man mener det kan betale sig at yde dårlig service, men det er åbenbart blevet trenden i en stor del af de nutidige forretninger. Derfor også overskriften: Zippo – ikon for sund fornuft,; både design, kvalitet og forretningsmodel er tidløst.
Fra klubbens side er jeg gjort opmærksom på at det efterhånden er et stort problem med falske Zippo lightere, altså kopier.
Er du i tvivl om ægtheden af din Zippo kan du på deres hjemmeside se hvad der kendetegner kopierne.
Også et link til endnu en samlerside, Zipposamleren.

One thought on “Zippo – ikon for sund fornuft.

  1. Hej…. vil blot gøre opmærksom på, at Zipposamleren som du omtaler i din ellers gode artikel er afgået ved døden. Derfor er hans hjemmeside nedlagt.

    Hvis det kunne have interesse så vil jeg da gerne stå til rådighed vedr. Zippo spørgsmål

    Med venlig hilsen

    Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *