Aluminia Børnehjælpsdagsfigurer

Børnehjælpsdagsfigurer

Børnehjælpsdagsfigurer af kunstneren Herluf Jensenius

Børnehjælpsdagsfigurer designet af kunstneren Herluf Jensenius’ (1888-1966), var ikke kun en stor succes i perioden hvor de blev fremstillet, de har fået en renæssance og er blevet rigtig eftertragtede samlerobjekter.  Herluf Jensenius var i mere end 30 år primus motor bag børnehjælpsdagen

Børnehjælpsdagsfigurer er som det ses, ikke meget kunstfærdigt udført.Muligvis skyldes succesen til dels også at figurerne har sjæl og udtrykker et lidt naivt verdensbillede, som vi i denne hektiske tid, ofte tillige med mangel på nærhed og det gode eventyr, nemt kan komme til at længtes efter.
Hele serien startede i 1938 hvor Jensenius tegnede træfiguren: Pebermøen, der blev udført af Kay Bojesen. Den blev så stor en succes at den dannede grundlaget for den senere porcelænsserie.
Normalt når man taler om samlerobjekter og værdi, forholder det sig sådan at de først fremstillede og dermed ældste, har den højeste værdi. Med børnehjælpsdagsfigurer forholder det sig lige modsat, hvor det er de seneste årgange som er de mest værdifulde.

Børnehjælpsdagsfigurer

2 thoughts on “Aluminia Børnehjælpsdagsfigurer

  1. Hej bare lige 2 småfejl, I mangler figuren Spejderdreng, og Prinsessen er ikke Prinsessen på ærten, men derimod hende fra eventyret om Svinedrengen (det er derfor hun står og lytter til “den dejligste musik”). Med hensyn til pris på figurerne er det måske også lidt for flot at sige at de yngste er de dyreste. Vikingen er fx ofte til at få biligt, men sandt er det at oplaget blev mindre med årene og derfor er de yngste generelt sjældnere.
    Kan varmt anbefale det nye to-bindsværk ALUMINIA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.