Dansk Plakatmuseum

plakatmuseumPlakaten som kunstart er vel nok lidt underkendt, formentlig på grund af at plakater jo er noget man “bare trykker”. Det ændrer dog ikke ved at de mange fremtrædende kunstnere dog har kreeret den oprindelige plakat med stor kunstfærdighed. Som et tidsbillede findes der jo næsten ikke noget der på så glimrende vis illustrerer de skiftende tendenser og dermed de på tidspunktet fremherskende værdier og strømninger. Derfor er det jo pragtfuldt at et fremsynet menneske har formået at samle hele 400.000 af slagsen, så både museet og hjemmesiden må så absolut siges at være et besøg værd.
Man skriver selv:
Dansk Plakatmuseum er et enestående kulturhistorisk museum.
Vores nye udstillingsbygning i Den Gamle By åbner for, at vi kan vise en permanent samling af klassiske plakater, skiftende udstillinger og ikke at forglemme vores egen butik, hvor alle vores tryksager bliver til salg.
Museet leder er billedkunstner Peder Stougaard, som i 1972 startede indsamlingen af plakater. Denne samling blev i 1993 ved stiftelsen af Dansk Plakatmuseum overdraget til museet. Plakatmuseet rummer pt. en samling på omkring 400.000 plakater fra hele verden.

Åbningstider. Dansk Plakatmuseum i DenGamle By, Viborgvej 2, 8000 Århus C

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.