Haralds tog

Haralds Tog
Haralds tog – se det er jo RIGTIGT legetøj.

 

Må indrømme at jeg hører til den kategori mennesker som efterhånden er blevet “erfaringsbelastede”, men legetøj som Haralds tog vidner i min verden om en legeglæde og spontan fantasifuldhed der  tilsyneladende er gået tabt i Starwars og megabytes. Med stor fare for at blive opfattet som en oldsag, kan jeg ikke andet end se med medlidenhed på alle de børn, der tilsyneladende ikke har haft DEN glæde. Jeg ved godt at begejstringen har fået nye ansigter, men et af aspekterne ved det, er blandt andet forholdet til begrebet tid (der jo som bekendt ikke er til at skrue tilbage).

At have TIDEN til at FORDYBE sig i leg med et simpelt trætog, tror jeg giver et barn en ballast til at stå imod tilværelsens uundgåelige fortrædeligheder, det ikke får ved at skulle skyde flest muligt på kortest tid på en computerskærm – der var mange psykologiske problemer, som ikke eksisterede “dengang” (der var vel så noget andet;-)
Nok om det, Haralds tog og legetøj fra Dansk Legetøjsfabrik er idag hotte samlerobjekter. Hvis du vil vide mere, så læs på Loppefund og Onkel Haralds tog, ligesom der i 1979 er udgivet en bog om det fængsels producerede legetøj fra Dansk Legetøjsfabrik: Trælegetøjet fra Dansk Legetøjsfabrik.

One thought on “Haralds tog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.