Henrik Swane, fotograf og kunstner.

Henrik Swane

Henrik Swane var ikke som folk er flest – og det var vi mange der satte pris på.

Henrik Swane har inspireret mange med hans kompromiløse og engagerede fotokunst. Det var faktisk ikke muligt at være sammen med Henrik ret lang tid uden at blive “tvangsinspireret” på en eller anden facon. En ener på den måde at han bestemt var helt sin egen.
Man kunne omskrive W.C. Fields citat: Det er muligt der er noget bedre end sex og sikkert også noget værre, men der er ikke noget lignende.
Det gjaldt også for Henrik,
han efterlod ingen tvivl om at han gik sine egne veje – og stod inde for det.
Mit bekendtskab med Henrik var ikke så meget gennem hans kunst, mere gennem samtaler om tilværelsen og hans store interesse for at samle – ofte på mærkværdigheder, men aldrig ting som ikke gav mening for ham – der var en hensigt.
Dette lille indlæg er også ment som en hyldest til individualiteten, de muligvis lidt skæve eksistenser – og dermed til Henrik som en ypperlig repræsentant.
Bogen “Henriks Historie” skrevet af Lisbeth A. Rasmussen kan varmt anbefales.
Fotoet viser Henrik i aktion under det gode skib Antons visit i Holbæk med Jens Galsciøts fremragende bronceskulpturer af bådflygtninge.
Et glimrende eksempel på at Henrik søgte motivet på utraditionel vis med sit elskede Leica kamera, hvor der ikke var noget som hed digital foto redigering.
Det der kom på filmen var som Henrik, – den ægte vare.

One thought on “Henrik Swane, fotograf og kunstner.

 1. Vi har kendt Henrik i mange år og har sat stor pris på hans usædvanelige personlighed.
  Han var ikke til “salg” han var sig selv. Et utrolig menneske som levede som kun han bestemte. Han valgte det liv som passende ham og ikke hvad vi andre opfattede som det rigtige. Det er med stor sorg at vi har erfaret at Henrik ikke er her mere. Han var et venligt og sødt menneske som tænkte meget på fremtiden og hvordan verden ville blive når ingen bekymrede sig om fremtiden og om hvordan vi kunne genbruge ting som ellers bare ville blive blev smidt ud.
  Henrik blev ofte betegnet som sær og klundser men det er kun den halve sandhed.
  Vi kender kun Henrik som et høfligt og belevent menneske som var meget interesretet i det samfund han levede i,det afspejler sig så godt i hans foredrag, hvor han viser sine billeder.
  En stor personlighed er her ikke mere
  Claus og Karen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.