Plakater – plakater – plakater


Jeg faldt lige over en herlig gammel biograf plakat, det må da siges at være en klassiker, i hvert fald for os der er lidt oppe i årene. Humphrey Bogart og Casablanca kan da kun skabe indre billeder af  exotiske oplevelser under dramatiske omstændigheder, næsten taget ud af virkeligheden.

En sådan samling plakater jeg fandt klistret op på væggen i en biograf under ombygning, fortæller om mange timer tilbragt i filmens verden, i en tid hvor vi måske ikke blev bombarderet så voldsomt med video, computerfilm og spil, hvor det var en oplevelse af ikke ligegyldig betydning at begive sig ind i biografens univers.


Plakater fra filmens verden må vel siges at give et ganske godt billede af hvad der rører sig i tiden af følelser og fascinationer, hvilke værdinormer der er fremherskende.
Skulle interessen være vakt er der mulighed for at erhverve sig lignende klenodier her.
Det er autentiske plakater og ikke nye genoptryk, så klenodier må det vel siges at være og et ikke helt upåagtet samlerobjekt. En charmerende dekoration der kan indpasses i alle typer interiør, som der står på siden ’i grænselandet mellem kunst og kitch’.

One thought on “Plakater – plakater – plakater

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.