Sikker Hansen

Sikker Hansen
Sikker Hansen tegning

Kendetegnet ved Sikker Hansens kunst er hans øje for de simple og rene former, som han på genial vis forstår at give varme, liv og udtryk. Hans foretrukne motiver, kvinder, børn og dyr får i hans uskyldsrene streg uden bagtanker, et klart billede frem til beskueren. De fleste kender ham fra hans højt skattede reklameplakater, mens hans enorme virke som bl.a. bog illustrator er mindre kendt. Han havde et nært samarbejde med forfatteren Johs. V Jensen som i forbindelse med Sikker Hansens tegninger til ”Kongens fald”, siger at: ”Denne tone, en fortid optaget i nutiden, har Sikker Hansen truffet”.

Det finder jeg meget betegnende for hans virke, selvom mange af hans motiverne også er tidsbilleder, fornemmes alligevel en slags neutral tidløshed, noget evigtgyldigt hinsides ord, i hans omfattende arbejde.
Tegneren Arne Ungerman skriver i et mindeskrift: ”Hans kunst var folkelig, Et udtryk der i de højeste kunstautoriteters terminologi som regel er ment i nedsættende betydning. Men Sikkers folkelighed var ægte, han tegnede ikke efter publikums ønske, men efter sin overbevisning, det var sig selv, han gav os”.
For 15 år siden var Sikker Hansens plakater og tegninger vældig populære og de har nu igen i vores minimalistiske tidsalder fået en renaissance, netop et udtryk for det rene og ægte i Sikker Hansens streg.

Sikker Hansen

One thought on “Sikker Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *