Tegneserier – Dansk Tegneserie Bibliografi


Har altid været min passion. De tidligste minder er fra min skoletid (før 7 kl.). En dag med influenza eller forkølelse, kunne blive ganske vellykket, hvis jeg på forhånd havde sørget for at låne en fornuftig mængde tegneserier. På det tidspunkt (1962 – 1966) var det serier som Wild West, David Crocket, Batler Britton, Attack og Commander, Klassikere og selvfølgelig også Anders And var et hit. Det har fulgt mig siden og tegneserierne har jo heldigvis udviklet sig fra simple streger med helte, til serier af stor kunstnerisk kvalitet,  serierne er mangfoldige, der er heldigvis kommet mange unge tegnere med en fantastisk streg. Mit kriterie er at det skal være veltegnet, (jeg kan ikke li’ kruseduller uanset historiens lødighed), der må gerne være lidt fantasy og eventyr hvis det er intelligent – gerne også grænseoverskridende og samfundskritisk, så er fridagen reddet.
Et must af et opslagsværk kunne være Dansk Tegneserie Bibliografi 1847 – 2005 fra forlaget Pegasus som vist stadig kan fås.
Af anmeldelsen: Dette værk indeholder alle relevante oplysninger om samtlige tegneserier udgivet i Danmark 1647 – 2005. Hvad hedder de, hvor mange kom der, hvem har tegnet og skrevet dem, hvilket forlag har udgivet dem, hvad koster de, hvornår udkom de m.m.

Da også lige et par ekstra links til tegneseriefolket:
Faraos Cigarer
Fantask
Gander Gladstone

2 thoughts on “Tegneserier – Dansk Tegneserie Bibliografi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.