Tiden går på forunderlig vis

Tiden

 

Tiden – den rigtige tid, kan ikke måles.

Tempus fugit – Tiden går men på forskellig og forunderlig vis. 5 minutter inden man skal op om morgenen varer bestemt ikke så længe som 5 minutter hvor man sidder i tandlægestolen. Tidsmålere har til alle tider facineret mennesker, selvom lidt af charmen er gået tabt ved digitalisering, er andet måske vundet på andre områder. Uret der indretter tiden efter hvordan vi bruger den i praksis er endnu ikke opfundet og de mange kloge ord sagt om tid, andrer ikke det faktum at det er en kostbar og begrænset ting vi nok alle kunne udnytte bedre. Det leder hen til en helt fantastisk side om antikke ure som jeg tilfældigvis landede på. Det er ure som de fleste samlere gerne ville give en arm for at eje – det utroligt imponerende håndværk, skabt i en tid hvor værktøjerne var noget anderledes end idag, og jeg faktisk tvivler på om man ville være i stand til at fremstille dem. Man kan ikke bruge siden til så meget, udover at nyde de imponerende ure – og så måske meditere lidt over hvad den der tid nu er for en størrelse.
TidenHar du tid?

En fugl kommer hvert hundrede år og sliber sit næb på et bjerg. Når bjerget er slidt ned, er der gået ét sekund af evigheden.
Det er vanskeligt at leve i nuet; latterligt at leve i fremtiden og umuligt at leve i fortiden. Intet er så langt borte som for ét minut siden.
Af og til føler jeg at fortiden og fremtiden stiller så store krav til mig, at der ikke er plads til nutiden.
Du siger du ikke har tid, spørgsmålet er hvad vil du bruge din tid til.
En evig kærlighed kan vare en enkelt nat, for evighed er ikke det, som tager tid, men det, som ophæver tiden.
Hvis man venter, er det eneste, der sker, at man bliver ældre

2 thoughts on “Tiden går på forunderlig vis

  1. Jeg har set butikker i Geneve og i Basel som havde antik urmager forretninger med den slags ure. MVH Tommy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.