Zippo – Samlere


Der er rigtig mange sider om Zippo lightere, som jo er kendt over den ganske verden. Det jeg også syntes er lidt fascinerende er, at lighteren er et fremragende eksempel på et design som er gennemført FORNUFTIGT. Set fra forbrugerens synspunkt kan det vel vanskeligt blive bedre. En lighter med afrundede former der gør den velegnet til enhver lomme. Den kan dekoreres på alle tænkelige måder og er så simpelt bygget op, at der vanskeligt er noget som kan gå i stykker, derfor har man selvfølgelig også evighedsgaranti. Bliver den defekt sender du den blot til reparation og kan den ikke repareres får du en ny. Det syntes jeg er et tegn på en form for ærligt købmandsskab som vel efterhånden ikke eksisterer mere i vores masseforbrugende og til dels upersonlige forbrugssamfund.
Tænk – hvor svært det er i dette tilfælde at blive en utilfreds kunde – El-giganten, Jysk Sengetøj og de andre store upersonlige kæder med ringe eller ingen service kunne lære en del om godt købmandsskab der.
Ideén er jo egentlig simpel: gør din kunde (medmenneske) glad og tilfreds, så har du en kunde i mange år. Tænk på hvor mange sager der er med forbrugere der med rette føler sig snydt, – hvor tit man selv har oplevet en ringe service – den forretning kommer jeg da i hvert fald ikke i igen.
George G. Blaisdell lavede Zippo i 1932 og han har måske ikke haft EN utilfreds kunde siden – DET er da et koncept.
Her er nu alligevel en masse links til rigtig gode Zippo sider:

http://www.zippocollector.com/

http://www.zippo-collector.com/

http://www.zippoclick.com/

http://zippocollector.ru/en/

http://www.diablo944.co.uk/index.htm

http://www.zippocafe.com/

http://picasaweb.google.com/hugenie

http://www.a-burning-desire.com/Zippo.html

http://www.clixtrac.com/banner/click.php?banner=00011225

One thought on “Zippo – Samlere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.