Antik & Second Hand i Vestsjælland

Nordisk Antik og Design
Grevinge Antik og Kunsthandel  • Overgange – en glemt kunstart
    Overgange er som helhed betragtet et undervurderet fænomen.   Overgange er ifølge Den Danske Ordbog: (gradvis) forandring eller udvikling fra noget til noget andet; (gradvist) skift fra en tilstand til en anden. Vi fokuserer oftest på før eller efter overgange, men selve overgangens funktion er at bære videre, at befordre et skift. Overgange er ofte behæftet […]

Trapholt – altid et besøg værd

This slideshow requires JavaScript.

Dansk Design er fornemt repræsenteret på kunstmuseet Trapholt i Kolding, ihvertfald hvad stole angår.

 

Trapholt råder over en imponerende samling på mere end 500 dansk designede stole, hvoraf der altid er et repræsentativt udvalg i udstillingen. Andre møbeltyper er repræsenteret ved udstillingen “Skud på stammen”, hvor danske designere i samarbejde med møbelsnedker-lærlinge har skabt prototyper af nye møbler over temaet “Globaliseringens udfordringer”.

På Trapholt er man ikke bange for at gå nye, ofte lidt kontroversielle veje. I øjeblikket er der blandt andet en stor udstilling om plastikforurening i verdenshavene og den indflydelse plastik har på miljøet.

Der er ligeledes en retrospektiv præsentation af kunstneren Marco Evaristti (ham der blendede guldfisk). At denne installation i sin tid kunne medføre politianmeldelse og et ramaskrig i den offentlige debat, ser Evaristti som et grotesk og surrealt billede på hvorledes vi mennesker fokusere i latterligt omfang på ubetydelige hændelser, blot vi kan slippe for at tage stilling til de store dilemmaer – hvilket man jo kun kan give ham ret i. Provokerende kunst der vil have os til at tage stilling, som når han sammen med en muslimsk kvinde bevæger sig rundt i Kolding by og indkøber samtlige ingredienser der skal til for at fremstille en selvmordsbombe, som derefter bliver anbragt i en kuffert under et stort billede hvor han kysser kvinden, et billede overmalet med deres fælles blod. Det rykker ligesom lidt mere end et skovparti med en kronhjort!
.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>