Styrk din indre kanalje!


Kommentarer


  • Umberto Eco – et givende bekendtskab,
    Umberto Eco burde have en plads i enhver reol!   Umberto Eco gjorde sit indtog i min bogverden med “Rosens Navn”. Et lidt særpræget mix af occult historie og krimi.En roman der animerede til indre billeder af en vis kvalitet,… Read more → The post Umberto Eco – et givende bekendtskab, appeared first on Kanaljens.dk.

Kiksespande eller Bisquitdåser

This slideshow requires JavaScript.


Kiksespande er en af de antikviteter som har mistet brugsværdien og stort set udelukkende bruges til dekorative formål af samlere eller antik interesserede.
I vores forbrugssamfund gør alene størrelsen dem uanvendelige, da de kvantum der konsumeres af lækkerier under ingen omstændigheder kunne presses ned i en lille kiksespand. Kiksespande har således også en kulturhistorisk værdi, idet de vidner om en tid hvor forbruget var anderledes og det at blive budt på et par småkager til kaffen, var noget særligt og en gestus man satte pris på – og de var selvfølgelig hjemmebagte.
Kiksespande er selvfølgelig en engelsk opfindelse som stammer fra 1800 tallets the selskaber, hvor det så var muligt for damer af det bedre selskab at spise de tørre bisquits uden at få snavset deres handsker.
I Danmark blev de første fremstillet lige før år 1900 og de blev hurtigt populære, men havde en forholdsvis kort storhedstid. Biscuitdåserne var udelukkende beregnet til servering. Opbevaring duede de ikke til, da de tørre småkager så hurtigt ville blive knapt så tørre. De var oftest fremstillet i porcelæn, opalglas, slebet eller dekoreret krystalglas, men fandtes også i metal, pletsølv m.m.
Prisen på en god Kiksespand/bisquitdåse ligger i forretninger fra 500 – 1000 kr, så findes den billigere er det nok et ”fund”.
Et udvalg kan ses på Glashistorisk museum
Der kan ses nogle stykker med beskrivelse fra Holmegaard Glasværks Prøvesamling, Næstved Museum.

Svendestykke anno 1888

snedkermøbel-aw
Se nu var der jo engang hvor godt håndværk var en æressag. At man til sit svendestykke skulle præstere noget helt unikt, der samtidig skulle bane vejen for den videre karriere. Her er så et eksempel på hvad en møbelsnedker skulle kunne præstere. Det er ingen hemmelighed at undertegnede er imponeret af de gamle håndværk og stoltheden ved at kunne levere noget unikt. Måske er jeg lidt gammeldags, men jeg har en formodning om at der bestemt ikke stilles de samme krav idag. Man måtte levere hjerteblod i en grad der vist ikke er aktuel. Ikke alene skulle man kunne tegne sit projekt, men så sandelig også kunne udføre det. Her et eksempel på et smukt møbel som enhver burde være stolt af at eje, men som desværre er blevet en lidt underkendt disciplin.

Stentøj – og Jack Hollænders krage

Der er lavet mange smukke og måske lidt mere ukendte stentøjs figurer fra B&G. Der er et farvespil og en figurlig frihed til fortolkning, der ikke findes i de “normale/almindelige” figurer, hverken fra B&G eller Kgl. porcelæn. Det kunne godt blive  samlerobjekter, da måske specielt den nyere generation ikke er overvældende facineret af de blå/hvide “almindeligheder”, som indrømmet – ser lidt vel ens ud. Der er jo den ting ved figurer at deres “værdi” ofte er knyttet til en hændelse og ikke kun består af det beløb der er ofret på sagen. De fleste figurer, enten det så er porcelæn, keramik. bronce eller andet materiale er erhvervet i en sammenhæng der også bringer minder frem. Det kan være en mærkedag, gave fra en god ven eller blot en pludselig indskydelse under gunstige omstændigheder.
Her et lille indlæg om sagen fra www.kanaljens.dk
_DSC6912w

Det sker af og til, at man møder et menneske for første gang og efter kort tids samvær oplever en eller anden udefinerbar samhørighed, hinsides ord. Der er et væsentligt punkt i vores kompleksitet hvor der opstår en mere eller mindre occult form for ressonans, vel egentlig nok med en østerlandsk term, “væren”. Det kan ikke engang beskrives som en gensidig åbenhed og tillid – mangler faktisk ord da det ligesom erkendelse, er noget helt personligt oplevet. Et element i oplevelsen er bestemt en form for spirituel hjertlighed, som rækker langt ud over det egenkærlige. Spirituel er efterhånden et lidt forslidt ord, men lige i Jack’s tilfælde er det rammende i sin mest oprigtige betydning, i den gode ikke-selvpromoverende men næstekærlige betydning.

Jeg mødte Jack Hollænder i min egenskab af handlende udi lettere brugte effekter (antikviteter), hvor jeg mødte ham ganske kort i vores forretning, hvor der blev aftalt et møde i hans sommerresidens.
Jeg kørte mod Sjællands Odde den smukkeste klare vinterdag, med lidt høj nyfalden sne, frost og klart solskind fra en skyfri himmel. Allerrede på turen derop, anede jeg at det ville blive et møde lidt ud over det sædvanlige.
Da jeg efter lidt besvær (inden GPS’en) fandt stedet, blev jeg straks inviteret indenfor og gæstfrit budt på en øl (vist også en snaps). Vi havde kun talt sammen ganske få minutter, da Jack spurgte mig, hvad jeg syntes om opera? Spørgsmålet overrumplede mig lidt, opera er ikke det store hit i min verden, men diplomatisk svarede jeg, at det kunne da lyde helt fint, anede lidt modvilligt at vi måske skulle til at høre Figaros Bryllup på en gammel båndoptager. “Vent lidt”, sagde Jack og gik ud i haven. Gennem vinduet så jeg at han gik hen til en snebunke, rodede lidt i den og fremdrog til min forundring en stor, gammel zinkbalje, børstede nødtørftigt den værste sne af og kom ind i stuen med den.
“Hør så”, sagde han, hvorefter han løftede baljen op i hovedhøjde – og med en stemme af en imponerende volumen man bestemt ikke skulle tiltro en 75 årig, på flydende italiensk sang en arie med zinkbaljen som klangbund. Jeg har ALDRIG senere hørt lyde som i den grad har forundret mig. Jeg har formentlig tabt underkæben og set ret ubegavet ud – også et ret uventet og ganske fornøjeligt surrealistisk senarie en smuk vinterdag.
Senere mødte jeg Jack en del gange, både i sommerhuset og i hans lejlighed i Kbh, altid til stor gensidig fornøjelse, da vi hurtigt kom ind i dybe filosofiske diskussioner, hvor han både fortalte om hans exeptionelle og begivenhedsrige liv rundt omkring i verden, samtidig med at han knyttede fortællingerne til hans livsfilosofi – men også forstod at lytte og absorbere nye tanker. Det var altid i handels øjemed vi mødtes, da han havde en del effekter som skulle afhændes, men det foregik på den måde, at efter et par timers samtale (måske mere – tid er jo en varieret størrelse), så sagde Jack: “Nå, vi skulle jo også have handlet lidt!” – og det tog 5 minutter – var absolut en biting.
Desværre mistede vi kontakten pga. af min lidt hektiske og også lidt problematiske tilværelse på det tidspunkt, så jeg ved ikke om han stadig er til, ihvertfald så over 90 år og stadig syngende opera, er jeg sikker på.
Jeg købte den afbillede krage (som jeg dengang troede muligvis kunne forestille en af Odins ravne – jeg er bestemt ikke zoolog;-), af Jack, jeg har den stadig – selvom jeg ellers ikke er begejstret for figurer, så kan jeg ikke se på den uden at sende kærlige tanker til Jack og hans vise menneskesyn.
Min kære samlever mødte ham også nogle gange, med absolut samme oplevelse af en universel og favnende, tillige meget sjælden natur, – så det er ikke kun mig;-)

Et levende eksempel på en af mine talemåder: “Ting er tanker!”, som er blevet lidt af en kæphest, da jeg gennem min tid som handlende har set så mange “ting” der har fortalt historie, i de meget varierede hjem jeg har været inviteret indenfor i. Som skrevet om andetsteds, mener jeg bestemt at vi skal være omhyggelige med hvad vi omgiver os med, da ting er vidensbyrd om en tanke vi har tænkt eller en holdning vi har. Den materiel værdi er ligegyldig, men ting med en positiv energi kan anslå en streng i vores ofte fortravlede, overbelastede sind og dermed bidrage til at vi udvikler os som mennesker. Findes der egentlige ligegyldige brugsgenstande, medmindre man jo selv vil det?

Kay Bojesen

kaybojesen
Navnet er i dag uløselig forbundet med hans herlige træfigurer, selvom Kay Boyesen’s (1886-1958) kunstneriske virke spændte langt bredere. Han var oprindelig uddannet som sølvsmed hos Georg Jensen og havde i flere perioder eget sølvsmedeværksted, ligesom han var ansat som kunstnerisk administrator hos Bing & Grøndahl. Han arbejdede i mange materialer, designede spisebestik, børnemøbler, dukkevogne, brugsting i træ som skåle og fade, ja keramik var ham heller ikke fremmed.
En del af grunden til specielt hans træ figurers stadige popularitet ser jeg som et udslag af hans om jeg så må sige, ”upolitiske” design. Man kunne købe hans herlige figurer uanset om man var velhavende, eller måske ikke havde de store midler til rådighed. Politisk observans blev ikke på nogen måde udtrykt, så de kunne roligt købes uden at man af den grund blev sat i bås.
At det barnlige sind stadig var intakt hos designeren bevidnes af at langt de fleste frembringelser oprindelig var tænkt til glæde og fornøjelse for børn. De skulle befinde sig i et par små hænder der udforskede formen og fik fantasien stimuleret af farver og funktion, uden tanke for voksenverdenens drabelige problematikker.
Signalet der blev sendt med figurerne var en nærmest lidt barnlig naiv glæde ved tilværelsen, at man måske ikke burde filosofere så voldsomt, men blot kunne glædes og begejstres over tingen (tilværelsen) som den nu var.
– Mon ikke det er netop den egenskab som nu fascinerer det voksne publikum?
At figurerne i dag befinder sig i en position højt oppe på en hylde eller på et designer møbel uden for rækkevidde af små barnehænder, tror jeg bestemt havde ærgret Kay Boyesen.
På den anden side ville han jo så have kunnet glæde sig over den tidløse popularitet hans livsbekræftende figurer stadig har.

Mere information om hans mangesidige virke kan sagtens findes:
Her en side med hans spisebestik (en udmærket side med info om design, selvom det er en forretningsside).
På danskmøbeldesign.dk fortælles lidt om baggrunden for hans virke.
En side fra en inkarneret Kay Bojesen samler.
Dem er der en hel del af, også kaybojesensamler.dk
Er detspecielt dyrefigurerne, er der en del på kaybojesendyr.dk
Et blandet udvalg af mere sjældne effekter, smykker, bestik – og selvfølgelig også træting.

Inspiration i idébixen

idébixen
Inspiration – kan man vel vanskelig få for meget af. Her er (og bliver – så gem linket), samlet nogle meget anvendelige, skøre, fantasifulde, utraditionelle og indimellem besynderlige – idéer til ny-anvendelse af kendte ting i indretning af boligen – og lidt tanker;-)

Bedrageri eller anstændighed

Dødsbo1
Efter mange års handel og kontakt med handlende udi “brugte genstande”, har jeg selvfølgelig hørt en del historier om hvad man kan “finde”, nogle mere troværdige end andre. At mennesker der ikke er i branchen ofte tror at man finder et Asger Jorn maleri nærmest hver anden dag, er bestemt en skrøne, selvom det statistisk set en sjælden gang sker at der undervejs dukker lidt om af større værdi end der var forudset (det modsatte er langt hyppigere tilfældet, da arbejdet med at rydde et hjem oftest er mere omfattende end man selv som “garvet” har forudset).
Nu er der så ifølge BT i en hushandel på Lolland medgået et par Finn Juel sofaer, som tidligere ejer har sagt man kunne beholde eller smide ud efter forgodtbefindende. De viste sig at kunne indbringe over 700.000 kr. på Lauritz.com. Tilsyneladende en det en privat hushandler som har skoret gevinsten, og det vil jo så nok være op til vedkommende selv, hvorvidt han har lyst til at dele ud af beløbet til sælgeren. Havde det været en handlende som forventes at have en professionel viden om de effekter der handles, ville han kunne få en sigtelse for bedrageri, hvilket ville være absolut rimeligt i den størrelsesorden. Når man i et bo finder et par ekstra effekter der måske kan indbringe en tusindkrone eller to, regnes det for en tillægsgevinst til det ofte lidet bahagelige arbejde det kan være (i ville ikke tro det), ved større beløb har vi altid afleveret det til advokat eller arvinger og der har været tale om 5 – 6 gange på ca. 2500 sager, så det er ikke voldsomt. Det er jo så op til den enkelte handlers samvittighed og moral, hvor grænsen skal lægges.

Kommentarer modtages!!
Man kunne spørge – hvad er det rimeligt der sker i “sofasagen”? Skal køber og sælger dele – eller er det bare ærgeligt, da sælgeren jo har sagt man kan gøre hvad man vil med møblerne?
Hvad er kriteriet for hvad den handlende må beholde i feks. et dødsbo, udover de effekter der er betalt for?

Fleson postkortgalleri

postkort4

Der er efterhånden en del sider med gamle postkort, Fleson Postkortgalleri skiller sig bemærkelsesværdig ud ved både at omhandle tegnede kort, bøger m.m.. Det i sig selv kan ikke gøre det, men på siden er der katalogiseret postkort og beskrivelser af ikke mindre end mere end 150 kendte danske tegnere, ialt næsten 10000 indskannede emner, hvilket vel må siges at være en del. Stort set alle tegnerne har jo lavet andre ting end postkort og derfor er siden også meget anvendelig, hvis man som jeg ofte har stået med en tegning uden lige at kunne bestemme kunstneren. Fin, fin side.

Trapholt – et besøg værd

Dansk Design er fornemt repræsenteret på kunstmuseet Trapholt i Kolding, ihvertfald hvad stole angår. Museet råder over en imponerende samling på mere end 500 dansk designede stole, hvoraf der altid er et repræsentativt udvalg i udstillingen. Andre møbeltyper er repræsenteret ved udstillingen “Skud på stammen”, hvor danske designere i samarbejde med møbelsnedker-lærlinge har skabt prototyper af nye møbler over temaet “Globaliseringens udfordringer”.

På Trapholdt er man ikke bange for at gå nye, ofte lidt kontroversielle veje. I øjeblikket er der blandt andet en stor udstilling om plastikforurening i verdenshavene og den indflydelse plastik har på miljøet.

Der er ligeledes en retrospektiv præsentation af kunstneren Marco Evaristti (ham der blendede guldfisk). At denne installation i sin tid kunne medføre politianmeldelse og et ramaskrig i den offentlige debat, ser Evaristti som et grotesk og surrealt billede på hvorledes vi mennesker fokusere i latterligt omfang på ubetydelige hændelser, blot vi kan slippe for at tage stilling til de store dilemmaer – hvilket man jo kun kan give ham ret i. Provokerende kunst der vil have os til at tage stilling, som når han sammen med en muslimsk kvinde bevæger sig rundt i Kolding by og indkøber samtlige ingredienser der skal til for at fremstille en selvmordsbombe, som derefter bliver anbragt i en kuffert under et stort billede hvor han kysser kvinden, et billede overmalet med deres fælles blod. Det rykker ligesom lidt mere end et skovparti med en kronhjort!
.

Haralds tog

Se det er jo RIGTIGT legetøj. Må indrømme at jeg hører til den kategori mennesker som efterhånden er blevet “erfaringsbelastede”, men legetøj som Haralds tog vidner i min verden om en legeglæde og spontan fantasifuldhed der  tilsyneladende er gået tabt i Starwars og megabytes. Med stor fare for at blive opfattet som en oldsag, kan jeg ikke andet end se med medlidenhed på alle de børn, der tilsyneladende ikke har haft DEN glæde. Jeg ved godt at begejstringen har fået nye ansigter, men et af aspekterne ved det, er blandt andet forholdet til begrebet tid (der jo som bekendt ikke er til at skrue tilbage). At have TIDEN til at FORDYBE sig i leg med et simpelt trætog, tror jeg giver et barn en ballast til at stå imod tilværelsens uundgåelige fortrædeligheder, det ikke får ved at skulle skyde flest muligt på kortest tid på en computerskærm – der var mange psykologiske problemer, som ikke eksisterede “dengang” (der var vel så noget andet;-)
Nok om det, Haralds tog og legetøj fra Dansk Legetøjsfabrik er idag hotte samlerobjekter. Hvis du vil vide mere, så læs på Loppefund og Onkel Haralds tog, ligesom der i 1979 er udgivet en bog om det fængsels producerede legetøj fra Dansk Legetøjsfabrik: Trælegetøjet fra Dansk Legetøjsfabrik.

Kultureksport!

header2
Nu er Bella Centeret’s Antik og Loppemarked  vel overstået, som sædvanlig med et fornuftigt resultat også med kontakt til nye opkøbere.
I den forbindelse kan man godt gøre sig nogle tanker omkring det faktum, at en stor del af vores kulturarvforsvinder ud af landet i hastigt tempo.
Der er sådan set ikke noget nyt i det, sådan har det været siden jeg stiftede bekendtskab med branchen i 1980’erne. For dem der ikke ved det, kan jeg oplyse at der ihvertfald de sidste 30 år årligt er sendt flere hundrede containere med antikke møbler, Dansk Design og andre gode sager ud af landet. Vores import af samme er stort set lig nul, i bedste fald begrænset til lidt almuemøbler fra nabolandet, lidt provencestil fra Frankrig.
Jeg vil anslå at for de lidt større handlendes vedkommende ligger omsætningsdelen til eksport på omkring 80% af den samlede omsætning. Selvom de effekter der eksporteres skifter lidt efter tidens trend, så er mængden ikke blevet nævneværdig anderledes.
Fra opkøbernes side har der altid ligget den indstilling, at de i Danmark har kunnet indkøbe møbler i en sjælden kvalitet til penge der ikke var muligt i andre lande. Når jeg sammenligner kvaliteten i de effekter af udenlandske oprindelse jeg har set igennem efterhånden mange år, må jeg desværre give dem ret et langt stykke hen af vejen. I den tid hvor de antikke møbler blev fremstillet, var det et must for den enkelte møbelsnedker at levere en så høj kvalitet som muligt af hensyn både til renomé og konkurrence, man satte en ære i at levere godt håndværk, en tradition der er blevet videreført af producenterne af Dansk Design.
Det er så muligt at have den holdning, at det jo er pragtfuldt vi i et lille land som Danmark gennem tiderne har producere store mængder kvalitetsmøbler til eksport, glædes over at der på den måde kommer kapital og anerkendelse til landet, – og som handlende har jeg bestemt også haft glæden ved at der kommer penge i kassen
Et eller andet sted er jeg blot bange for, at vi saver den gren over som vores kultur er bygget på. Under opsvinget i 1960’erne, hvor der blev destrueret store mængder antikke møbler, for nu skulle man have møbler i teaktræ som et symbol på fremgang og velstand – husker to nydelige ældre damer som kom ind i vores forretning og udbrød: “Neejje, kan du se det chatol det er lige magen til det vi brændte ude hos onkel – hvad koster det?” Da jeg så nævnte 35.000 kr, gav det alligevel stof til eftertanke;-)
Tror desværre at vi er inde i en periode af nogenlunde samme tilsnit. Yngre mennesker som etablerer sig betragter ofte antikke møbler som noget gammelt bras – et udtryk for det jeg kalder “Ikeakulturen” Det skal se smart ud og holde i begrænset tid, til man får råd eller lyst til at skifte ud – i modsætning til tidligere, hvor man som nyetableret investerede et større beløb i et møblement som skulle holde nærmest livet ud (hvad det jo også gjorde).
Jeg vil dog godt gå så langt som til at medgive, at et hjem udelukkende fyldt med antikviteter kan virke både tungt, mørkt og lettere deprimerende, der er da heldigvis stadig mange af den yngre generation som formår en kombination, hvor flere stilarter går fint i samspil.
Min gamle læremester havde et udtryk: “TING ER TANKER” og der er vi så lidt henne ved sagens kerne. Personligt omgiver jeg mig hovedsageligt med antikviteter som jeg har erhvervet under positive omstændigheder, som for mig giver en ro og en fundering i tiden, et dybere tilhørsforhold til hvem jeg er som person, samtidig med et det er billeder på min vej gennem livet. Jeg vil til enhver tid mene, at det at søge efter en ting (eller glæden ved pludselig at finde en ting man ikke vidste at man søgte;-), – det giver en fornemmelse af identitet som de stakkels mennesker der i løbet af 5 minutter køber identiteten i IKEA eller Jydsk aldrig vil opleve.
Min bekymring går så lidt på at når det igen bliver aktuelt, så har vi solgt alle vores antikviteter til Eksport.
Trods alt har jeg da heldigvis tillid til alle de, heldigvis mange, kreative unge mennesker, som har interesse og forståelse for at “TING ER TANKER”, der har fået en fysisk form, som udtrykker livsholdning og værdier.

 

Lauritz.com fejlvurderer igen

Jeg har ikke noget specielt imod auktionshuse eller Lauritz.com og har da til en vis grad forståelse for at der kan være “smuttere”. Men – det kan vel med en vis rimelighed forventes at vurderingseksperter også er det.
Som jeg har påvist ganske klart tidligere, finder jeg (som man ved selvsyn kan konstatere ved at følge Lauritz.com’s auktioner) at der stadig og uforandret er en manglende sammenhæng mellem vurderingspriser og hammerslag. En så stor fejlmargin ville man under ingen omstændigheder kunne tillade sig som antikvitetshandler, da man i så fald ville være nødt til at lukke forretningen i løbet af ganske kort tid.
Det er åbenbart firmaets politik og den har de vel i princippet lov til at have, selvom det virker lidt uvederhæftigt.
Jeg har fulgt auktionshuset siden starten og gennem tiden fundet ikke så få fejlvurderinger og beskrivelser. Her er så en til:
Man har dateret et nyproduceret skrin til at være 100 år gammelt og fremstillet i Tyskland uagtet det er max 20 år og fremstillet i Kina – Det burde kunne gøres bedre af “eksperter”

Det er ikke svært at finde informationer om mærket, der allesteder betegnes som en forfalskning!
V
il da også tilføje at man har ret til at fortryde et evt. bud da beskrivelsen er misvisende/forkert og et nyt kan købes til omkring 200£ 😉

lauritz
DSC_1515a

Porcelæn – replika!

Når man handler med antikviteter kan det ikke undgås at der af og til dukker en effekt op, som kan være lidt svær at placere. Det var tilfældet med afbillede porcelænsskrin. Ved første øjekast er det lidt imponerende alene på grund af størrelsen (ca. 50 cm. bredt). Forarbejdningen er ikke ringe og det har en rimelig pondus, placeret på et egnet møbel. Stemplet var der ingen som kendte, så hvad gør man? Selvfølgelig hjem og kigge i alt hvad der findes af bøger med keramikstempler, i dette tilfælde uden resultat – dernæst internettet, ligeledes uden resultat. Jamen så er en nærliggende tanke, at det jo må være sjældent, da det bestemt er ganske usædvanligt. I stemplet står årstallet 1895, jamen så kan det da ikke være helt ringe og bliver stillet i forretningen i håb om at mysteriet bliver opklaret “hen ad vejen”.
Da klenodiet så kommer på internettet, bl.a. med teksten : Antageligt 1895, er der et venligt menneske der henleder opmærksomheden på en side med porcelæn stempler, hvor det fremgår at klenodiet måske ikke er så meget klenodie alligevel, men derimod fremstillet i Kina og i adskillige tilfælde solgt verden over som en “rigtig” antikvitet. I stemplet er der heller ikke noget som på nogen måde indikerer, at det skulle være kinesisk. Man må gå ud fra at det fra producentens side er ønskeligt at skrinet opfattes både som antikt – og bestemt ikke kinesisk, for at oppebære en langt højere pris end ellers ville være tilfældet.
Så blev man da så klog. Set i bakspejlet er der da også flere ting som burde have fået en lille klokke til at ringe, men det er jo nemt nok at se når begejstringen har lagt sig. Porcelænet er egentlig af en rimelig kvalitet, men det er lavet i krakelé, hvilket vist ikke var så almindeligt i forrige århundrede, dernæst er der ingen slidmærker (det kunne jo skyldes at man har passet godt på kostbarheden;-). Messingmonteringen er også af en kvalitet som ikke rigtig passer til et pragtskrin, selvom den også er rimeligt lavet. Dernæst ornamentikken i messingen, som ikke fremtræder med klare signaler om oprindelse, men nærmest som en sammenblanding af blade, roccalier, druer og ranker der hverken passer sammen med tid eller sted.
Jamen er det ikke nemt at se, når man ved det – heldigvis er det dog stadig et lidt imponerende og usædvanligt stykke porcelæn, som man sagtens kan have glæde af – og nu har det også lidt historie!

At det kan være svært, har jeg også skrevet lidt om andetsteds!

 

Retrolamper


Lampesamleren har en fin lille side om lamper fra overvejende 1950 – 60. Jo, lamperne er da til salg, men jeg har taget siden med fordi der også er informationer om producenter og designere, hvad der kan være ganske brugbart. Ikke mindst er der også et par morsomme “genfortolkninger” af gamle lamper. Jeg synter (som regel), at det er fint når der kan finde nye anvendelser for gamle/antikke effekter, – når nu antikviteter ikke er så voldsomt interessante og oppe i tiden (som de ellers fortjener).

Hvad med en lampe lavet af gamle glasnegativer – det er da nytænkning!

Gamle Postkort


Der er jo rigtig mange samlere af gamle postkort og det er da rart når man gør sig den ulejlighed at dele sin fine samling med andre samlere og interesserede. Postkort har jo ofte en stor lokalhistorisk værdi. Jeg fandt en side med hele 2000 af slagsen, hovedsageligt fra Vestsjælland. En kuriositet her fra området, er at mange af postkortene viser hvordan landskabet var omkring inddæmningen af det store område og efterfølgene hvordan byerne og landbrugsområderne udviklede sig i sin spæde start.
Også lige et link til flere postkort fra Vestsjælland.

Roling Stones & Tændstikæsker


Her en lille samlerside for interesserede udi Roling Stones og Tændstikæsker. Måske  et lidt aparte mix, men det gør ikke siden mindre interessant. Begge emnerne er omfattende beskrevet med et stort billed materiale.
Enten du er til den ene eller anden kategori vil der bestemt være interessant læsning. Altid en fornøjelse at se private samlersider.